<
http://www.inforegio.ro/ro/    www.fonduri-ue.ro http://www.guv.ro/ http://www.mdrap.ro/ sigla primaria ocnele mari www.fonduri-ue.ro

Fagul lui Miul Haiducul

Fagul Miului este un obiectiv turistic ce merită vizitat, istoria lui îndemnând la acest lucru.Turiştii care ajung in această zonă pot vizita un fag bătrân, secular, monument al naturii, la baza căruia curge un izvor cu o apă rece şi curată.

Legenda spune ca Miu Haiducul, fiul unui pandur din oastea lui Tudor Vladimirescu, ieşea la prădat în târgurile de la Horezu, Muiereasca sau la Craşma lui Ilie Chioru, iar după fiecare lovitură se refugia in zona Ocnelor Mari, unde se ascundea în scorbura unui fag bătrân dintr-o pădure aflată in zonă.

Legenda se pastrează şi astăzi orice localnic iţi poate arăta drumul spre Fagul Miului- care încă există, drumul până la el fiind o adevarată încântare.

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala
www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Copyright 2015 Primaria Ocnele Mari - Ocne.ro
Site creat de CDZ